فراموش کردم
اعضای انجمن(15)
جستجوی انجمن
مدیر انجمن: محفل انس با قرآن کریم(برادران)

خلاصه ای از عظمت شخصیت امام موسی کاظم (ع)-بمناسبت شهادت ایشان-بهار94

درج شده در تاریخ ۹۴/۰۳/۲۰ ساعت 12:48 بازدید کل: 228 بازدید امروز: 226
 

  شهادت حضرت امام موسی بن جعفر (ع)//درزیارت آن بزرگوار می‌خوانیم: « حلیف السجدة الطویلة و الدموع الغزیره »؛ زندگی‌اش با سجده‌های طولانی و چشمان اشکبار همراه بود.به جهت کثرت زهد و عبادتش معروف به (العبد الصالح) و به جهت علم و فرو خوردن خشم و صبر بر مشقات و آلام زمانه مشهور به (الکاظم) شد. امام موسی کاظم(ع) در میان شیعیان به «باب الحوائج» معروف است. دارای القابی چون صابر، صالح و امین نیز بوده اند.

کبوترانه به سوی تو می پرم امشب     هوایعشق تو افتاده در سرم امشب                     

تولد: امام موسی کاظم(ع) در روستای ابواء (محلی بین مکه و مدینه)، در روز یکشنبه، هفتم ماه صفر سال 128 هجری قمری پا به عرصه وجود گذاشته است.

نام پدر و مادر: پدر عظیم الشأن امام موسی کاظم(ع)، حضرت امام صادق(ع) و مادر بزرگوار ایشان، حمیده از اهالی آندلس (اسپانیای فعلی) است. حمیده از بانوان باتقوا و آگاه به معارف اهل بیت به شمار می رود.

 محل شهادت:آن حضرت با خلفای ذیل.معاصر بودند.1- منصور دوانیقی 2- محمد معروف به مهدی  3- هادی 4- هارون الرشید----------در زمان  هارون الرشید، به دنبال سعایت بسیار از امام موسی کاظم(ع) و بیم از ایشان نسبت به خلافت و نیز توجه مردم به حضرت و پرداخت حقوق مالی خود به ایشان، بارها حضرت را تبعید و زندانی کرد تا سرانجام از بیم به خطر افتادن خلافت خود، دستور قتل آن حضرت را، به «سِندی بن شاهک» داد و او نیز آن حضرت را در زندان بغداد با خرمای مسموم در تاریخ 25 رجب سال 183 هجری قمری به شهادت رساند. آن حضرت را در مدفن بنی هاشم در جمعه باب التین، در کاظمین  به خاک سپردند.

 زیارت امام موسی بن جعفر (ع) در روز چهارشنبه که طبق حدیث اختصاص به ایشان دارند میتوان ثواب کارهای خیر  را در روز چهارشنبه   به ایشان هدیه نمود تا ثواب ان چند برابر گردد ان شاء الله

با استمداد از پیامبر رحمت (ص)و چهارده معصوم (ع) همدیگر را جهت کسب توفیق الهی دعا کنیم  تا بتوانیم همه ما. بعنوان بانیان قرآنی در توسعه فرهنگ قرآنی وبزرگداشت مراسمات اهل البیت (ع) تلاش کنیم

ان شاء الله

اخلاق و کرامات  امام موسی کاظم(ع)

امام موسی کاظم(ع)، ضمن برخورداری از کمال فضل و دانش و معنویت، دارای شخصیتی متین، شجاع و بخشنده بوده اند، به طوری که سخاوت ایشان، زبانزد خاص و عام بوده است. آن حضرت به صله ارحام و دید و بازدید از خویشان اهتمام جدی داشته اند و با معاشرین و اطرافیانش بسیار خوش اخلاق و خوش رفتار و نزد مردم از احترام و کرامت و حرمت فوق العاده برخوردار بوده اند.عبادت، زهد و پارسایی و دلجویی امام(ع) ، بردباری و تحمل مخالف،برادر و کمک به تهیدستان،ظلم ستیزی امام(ع) ،توجه امام(ع) به فرودستان و مستضعفان،قبول پوزش،رفتار عادلانه و منصفانه،اهمیت کار و تلاش،اهمیت دوستی و نگهداشت دوستان،نگاه عبرت آموز،صرفه جویی و بهینه  مصرف کردن از دیدگاه امام(ع) ، توازن میان دین و دنیا،بخشش و کمک به دیگران،بردباری،مبارزه با کسالت و تنبلی،ارزش عقل و خردورزی،اهمیت و اثرات نرم خویی، ،فروتنی وهمنشینی و معاشرت از خصوصیات این امام همام (ع) بودند که باعث در حیرت ماندن. دوست ودشمن از  عظمت بی بدلیل شخصیت امام موسی کاظم (ع)شده است.

احادیث گهربار از  امام موسی کاظم (ع)

1-«أَلتَّوَدُّدُ إِلَی النّاسِ نِصفُ العَقلِ.»:
مِهرورزی و دوستی با مردم، نصف عقل است.
تحف العقول، ص 425

2-«مَن کَفَّ نَفسَهُ عَن أَعراضِ النّاسِ أَقالَهُ اللّهُ عَثرَتَهُ یَومَ القِیمَةِ وَ مَن کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَفَّ اللّهُ عَنهُ غَضَبَهُ یَومَ القِیمَةِ.»:هر که خود را از آبروریزی مردم نگهدارد، خدا در روز قیامت از لغزشش می گذرد، و هر که خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند در روز قیامت خشمش را از او باز دارد.وسائل الشیعه, ج 11,ص 289.

3-«أَداءُ الأَمانَةِ وَ الصِّدقُ یَجلِبانِ الرِّزقَ، وَ الخِیانَةُ وَ الکِذبُ یَجلِبانِ الفَقرَ وَ النِّفاقَ.»:امانتداری و راستگویی، سبب جلب رزق و روزی اند، و خیانت و دروغگویی، سبب جلب فقر و دورویی.تحف العقول ص 403

4-«لَیسَ مِنّا مَن لَم یُحاسِب نَفسَهُ فی کُلِّ یَوم فَإِن عَمِلَ حَسَنـًا استَزادَ اللّهَ وَ إِن عَمِلَ سَیِّئًا استَغفَرَ اللّهَ مِنهُ وَ تابَ إِلَیهِ.»:از ما نیست کسی که هر روز حساب خود را نکند، پس اگر کار نیکی کرده است از خدا زیادی آن را بخواهد، و اگر در آن کار بدی کرده، ازخدا آمرزش طلب نموده و به سوی او توبه نماید.اصول کافی ج ۴ ص۱۹۱  

  امیدواریم امام کاظم (ع) همه ما را شفاعت نمایند انشاءالله

 

این مطلب توسط محفل انس با قرآن کریم(برادران) بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۴/۱۰/۱۴ - ۱۶:۲۰
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)