فراموش کردم
رتبه کلی: 3108


درباره من
ای کاش همیشه حواسم به دوستی با خدایم باشد...
ای کاش سرباز ولایت واقعی بشم.
سرباز ولایت110 (Saagi )    

سال مادرانه

درج شده در تاریخ ۹۲/۱۲/۲۵ ساعت 15:23 بازدید کل: 201 بازدید امروز: 201
 

سم‌الله الرّحمن الرّحیم

«رَبِّ اشرَح لی‏ صَدری، وَ یَسِّر لی‏ أَمری، وَ احلُل عُقدَةً مِن لِسانی‏، یَفقَهُوا قَولی»

 

شخصیت اخروی حضرت زهرا«س»

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلمدر روایتی می فرمایند: در قیامت، فاطمه از صراط عبور کرده، وارد بهشت می‌شود و رشته‌های چادر او بر روی صراط باقی می‌ماند که یک سوی آن به دست زهرا و سوی دیگرش در عرصۀ قیامت است. در این هنگام منادی پروردگار به خلائق که از اولین تا آخرین آنان بر صراط گرد آمده‌اند، ندا‌می دهد:

«یَا أَیُّهَا المُحِبُّونَ لِفَاطِمَةَ تَعَلَّقُوا بِأَهدَابِ مِرطِ فَاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسَاءِ العَالَمِینَ»[1]

ای دوست‌داران فاطمه! به رشته‌های چادر او در آویزید.

با این فرمان، جمع کثیری از آفریدگان که در شمار محبِّین حضرت زهرا سلام الله علیهاهستند، با تمسّک به رشته‌های چادر آن حضرت، داخل بهشت می‌شوند.

بر اساس این روایت نورانی، در روز قیامت حضرت زهرا سلام الله علیها چادری دارند که رشته­های مختلف دارد و بهشتی‌ها باید هرکدامشان به یکی از این رشته‌ها چنگ بزنند و به بهشت بروند.

چادر یا پوشش حضرت صدیقۀ طاهره سلام الله علیها در این روایت، کنایه از شخصیت آن بانوی گرامی در قیامت است. اساساً قرآن کریم چادر را نشانۀ شخصیت زنان می‌داند. چنان‌که می­فرماید:

«یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزوَاجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَاء المُؤمِنِینَ یُدنِینَ عَلَیهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدنَی أَن یُعرَفنَ فَلَا یُؤذَینَ»[2]

این آیۀ شریفه می‌فرماید: یا رسول الله به همۀ زن‌ها بگو چادر سر کنند و با چادر رو بگیرند، برای این‌که علامت شخصیت زن، چادر او است. لذا چادری که در این روایت آمده، علامت شخصیّت است.

بنابراین معنای حقیقی روایت این است که حضرت فاطمۀ زهرا سلام‌الله علیها در قیامت، شخصیت ممتازی دارند و علاوه بر شخصیت حسبی و شخصیت نسبی، از شخصیت دینی خاصّی برخوردارند و  هرکه در این دنیا با شخصیّت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها تناسب داشته باشد، تجسّم عملش در قیامت این‌ است که به شخصیت ایشان چنگ می­زند و به دنبال ایشان به بهشت می‌رود.

1235

این مطلب توسط موسی اصلانی بررسی شده است.
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)